WordPress

WordPress är världens populäraste CMS (webbpubliceringsverktyg) och används på cirka 22% av världens alla webbplatser.

wordpress

WordPress bygger på öppen källkod (open-source) och är gratis att ladda ner och anpassa efter önskemål. Öppen källkod är kostnadseffektivt då företaget inte behöver köpa in licenser.

WordPress har ett stort community med utvecklare i hela världen som bidrar med att förbättra funktioner, ta fram nya tillägg och teman. Ett väl etablerat community med forum, Facebook-grupper och olika hemsidor där WordPress diskuteras. Skulle du ha någon fråga kring WordPress så finns det nästan alltid redan besvarat på nätet.

Vad är WordPress?

WordPress lanserades 2003 av Matt Mullenweg och var från början ett bloggverktyg. Med tiden fick WordPress fler funktioner och blev ett CMS (Content Management System), innehållshanteringssystem för att bygga hemsidor.

WordPress är väldigt användarvänligt och har ett genomtänkt utseende och funktionalitet. En stor fördel med WordPress-plattformen är att den är väldigt sökmotoroptimerad vilket gör att Google har lätt för att hitta och indexera innehållet på er hemsida. Med rätt inställningar och ett välgjort tema har din hemsida bra förutsättningar att ranka högt på Google.

Fördelar med WordPress

  • Man är inte bunden till en leverantör.
  • Många tilläggsfunktioner finns redan kostnadsfritt att ladda ner.
  • Användarvänligt gränssnitt som är lätt att lära sig.
  • Öppen källkod, många utvecklare hjälper till att förbättra verktyget.
  • Oändliga möjligheter, webbshop, nyhetsbrev och forum det mesta går att ta fram.
  • Säkert, säkerhetshål som upptäcks i WordPress blir snabbt åtgärdat.
  • Populärt och etablerat, finns många utvecklare som kan WordPress.
  • WordPress är sökmotoroptimerat.
  • Enkelt att uppdatera sin hemsida via en smartphone.

Uppdatera hemsidan med mobilen

Hantera hemsidan enkelt med mobilen. Väljer ni WordPress kan ni sköta om er hemsida enkelt från en Iphone, Ipad eller Androidtelefon. WordPress har en gratis app som enkelt kan kopplas till er hemsida. Kontakta oss så demonstrerar vi gärna hur enkelt det är.

Läs mer och ladda ner appen på: apps.wordpress.org.

Vilka fler använder WordPress?

WordPress används av fler och fler företag och används bland annat av Sweden.se, Resurs bank, Nybro kommun, Staffanstorp kommun, Filippa-K, Utrikesdepartementets blogg, Café, Elle, The New York Times, Smashing Magazine, Yahoo, CNN och Mashable.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *