Arbetsprocess

Behöver ditt företag en ny hemsida eller uppdatering av en befintlig? Oavsett vilket så har vi lösningen!

hur vi arbetar

Vi skapar snygga hemsidor som är sökmotoroptimerade, samt hjälper ditt företag med att öka er försäljning. Med oss får ni en professionell hemsida till ett bra pris. För att kunna erbjuda detta har vi ett effektivt arbetssätt och färdiga designmallar som vi utgår från när vi skapar din hemsida, vi kan självklart även ta fram en helt unik design för din hemsida med.

Så här går det till – Från beställning till färdig hemsida

Det ska vara enkelt att att starta en hemsida. Hos oss är du igång på nolltid.

Tillsammans med dig går vi igenom behov och mål med hemsidan. Materialet till hemsidan samlas in och vi bygger och publicerar din hemsida utifrån dina mål. När din hemsida är klar finns vår support tillhands för att kunna svara på frågor och idéer om t.ex. marknadsföring på nätet.

1. Behovsanalys och planering

Vi gör en behovsanalys och ni får svara på ett antal frågor så att vi förstår era behov för hemsidan. Vi tar fram en planering och går igenom era förväntningar. När vi vet vad webbplatsens huvudsakliga syfte är får du en offert med en specifikation över vad som ingår, så att vi alla är på det klara med vad som ska göras, av vem och när det ska vara klart.

Efter att du har godkänt offerten bokar vi tid med en webbdesigner.

2. Text och bilder samlas in

För att vi ska kunna ta fram din hemsida snabbt och enkelt behöver vi få in materialet som ska vara på hemsidan. Vi har ett enkelt verktyg med en sidkarta där du tydligt kan se vilka sidor du ska ha och vilken text och bild som ska vara på respektive sida.

3. Hemsidan produceras

En webbdesigner går igenom dina önskemål på design, färg och hur layouten ska anpassas efter företagets grafiska profil. Vi kan självklart även bygga en helt unik webbdesign. Efter telefonmötet börjar webbdesignern att bygga din hemsida. När hemsidan är klar publiceras den på en provisorisk adress och du får du ett korrektur för att stämma av att hemsidan blev som du tänkt dig.

4. Hemsidan publiceras

Efter godkänd korrektur publicerar vi din hemsida på din domän (www.mittföretag.se). Har du inte redan en domän-adress hjälper vi dig att registrera en. Vi skapar de e-post konton du behöver och du får tillgång till uppdateringsverktyget för din hemsida. Vi visar hur du loggar in och hur enkelt det är att uppdatera texter, bilder, menyer m.m. på din hemsida så att du själv kan uppdatera den vid behov.

5. Uppföljning & marknadsföring

En hemsida är under ständig utveckling och när allt grundläggande är klart kan det vara dags att ni lär er grunderna i sökmotoroptimering så att era nyckelord syns på nätet. Vi kan även hjälpa er med installation av Google Analytics och marknadsföring på t.ex. Google Adwords eller att skapa en Facebooksida för företag.

Vår support och rådgivare finns alltid till hands via telefon och e-post om du behöver hjälp eller vill diskutera idéer.

Checklista för materialet till hemsidan

Webbdesign

Design för din hemsida väljer du bland våra olika teman på sidan ”välj layout”. En webbdesigner anpassar sedan hemsidan efter era önskemål. För en helt unik design, kontakta oss.

Logotyp och grafisk profil

Mejla logotyp och grafisk profil till oss. Saknar du logotyp kan vi ta fram en till en extra kostnad. Logotypen ska vara i format .ai .pdf eller .eps. Ditt tryckeri bör ha loggan i rätt format.

Menyer och rubriker

Gå igenom vilket innehåll du har tänkt att ha på hemsidan och vilka menyer och rubriker du vill ha på respektive sida. Tänk på att ha med det viktigaste först.

Texter

Skriv och skicka in de texter du vill använda under respektive sida. Vill du ha hjälp med att skriva webbtexter kan vi ordna det, läs mer på sidan om copywriting.

Video

Dessa videoformat stöds om du vill kunna visa videoklipp på hemsidan. .mp4 (MPEG-4), .mov (QuickTime), .wmv (Windows Media Video), .avi, .mpg och .ogv (Ogg).

Bilder

Ladda upp tillhörande bilder till respektive sida. Filtyper du kan använda är: jpg, .jpeg, png och gif. Har du inga egna bilder kan vår fotograf ta foton på er verksamhet, alternativt kan vi hjälpa er att köpa in och välja ut passande bilder på www.matton.se eller www.foap.com som passar verksamheten.

Audio

Ljudformat du kan ha på hemsidan som det finns stöd för är: .mp3, .m4a, .ogg och .wav.

Filer

Övriga filer du kan ha på webbplatsen är t.ex. .ppt, .pdf, .doc .xls och .odf.

Domännamn och e-post

När din hemsida är klar ska ditt domännamn (www.minsida.se) flyttas eller pekas mot din hemsida. Till din hemsida ingår det att vi skapar de e-postkonton du behöver. Har du inget domännamn hjälper vi dig att registrera ett via www.nameisp.com eller på www.iis.se.

Några frågor? Här kan du läsa svaret på några vanliga frågor vi brukar få, eller så kontaktar du oss direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *